Aksesoar

Veo, ukras za kosu, torbica, cipele, nakit, šešir... sve što je jednoj devojci potrebno da bi na dan venčanja izgledala besprekorno.

Beauty Beauty
Razigrani Svet Charlotte Olympia

Iza popularnog modnog branda Charlotte Olympia stoji londonska IT devojka poreklom iz Kejptauna, koja je odrastala u Parizu, Rio de Žaneiru, Londonu, gde je i završila prestižni Cordwainer koledž za dizajn obuće i aksesoara. Inspirisane romantikom i glamurom 40-ih i 50-ih godina 20. veka, njene sandale i cipele ekspresno su osvojile srca slavnih lepotica poput Kate Moss i Sienne Miller. Danas plasira četiri kolekcije godišnje i pored obuće dizajnira torbe i druge aksesoare, koji po svojoj ekscentričnosti, ne zaostaju za cipelama. Mlada dizajnerka spaja nespojivo, a njene cipele su prava umetnost. U njenim razigranim kolekcijama svako može da pronađe svoj savršeni par, a za hrabrije dame tu su modeli sa veoma smelim detaljima- od eklektičnih komada sa animal printom i jarkim bojama, preko “mačkastih” mokasina, do čipke i klasičnih, lakovanih primeraka. Iako je u pitanju relativno mlad brend obuće, model Dolly sa zlatnom platformom je već postao klasik. Njena filozofija se sastoji u kreiranju luksuznih ženskih cipela i aksesoara sa dozom humora. U okviru brenda postoji i kolekcija posvećena mladama, pod imenom “Runaway bride”. U kolekcije gotovo svaka mlada može da pronađe nešto za sebe- od one koja se “čvrsto” drži tradicije, preko krajnje romantične mlade, sve do one divlje u srcu. Paleta boja se kreće od boje slonovače i svetlo plave do svih nijansi crvene i čak leopard printa. Ova kolekcija, i pored živopisnih boja i printova, i dalje ima “bride” dizajn, te odatle i naziv kolekcije. Jedina razlika (i prednost) je što će mlade sve to moći da nose i kasnije. Sama dizajnerka opisuje kolekciju rečima “nešto staro, nešto novo”, „nešto pozajmljeno, nešto plavo”, “malo leopard printa” i “šest novčića u njenoj cipeli’’. Ako ste radoznale da zavirite u Charlottin razigrani svet, obavezno je pratite na Instagramu. (tekst je preuzet iz štampanog izdanja časopisa Reci Da)

Beauty Beauty
Elegancija rukavica

Rukavice se ne viđaju tako često u današnje vreme, ali pažljivo odabran par rukavica za dan venčanja je sjajan način da se događaj začini vintage glamurom.

123456